Tömning av dödsbo i Göteborg

– professionell flytthjälp, bortforsling och städning

När en nära anhörig går bort eller flyttar in på ett äldreboende uppstår en del frågor. Till exempel: vad ska jag göra med alla saker? Vissa ägodelar har du kanske ärvt och vill behålla, medan andra istället bör säljas, skänkas bort eller slängas. Vi har full förståelse och hjälper dig gärna – oavsett hur din situation ser ut.

Som erfaren flyttfirma tar vi på Västsvenska Flyttbyrån AB hand om helheten vid tömning av dödsbo – så att allt som ska flyttas, säljas, skänkas eller slängas hamnar på rätt plats i rätt tid. Vi ser till att du får den smidiga och omsorgsfulla flytthjälp du behöver, och att dödsbo-kapitlet får det värdiga avslut det förtjänar.

Välkommen till Västsvenska Flyttbyrån AB – professionell flytthjälp med erfarenhet och omtanke. Boka en kostnadsfri konsultation, så återkommer vi inom kort.

Dödsbo – viktigt att tänka på:

 • För att spara tid och pengar, samt rygg och miljö, är det alltid bäst att anlita en erfaren och professionell flyttfirma vid tömning av ett dödsbo. Vi är specialister och hjälper dig gärna.
 • För att ytterligare spara tid och pengar bör du även ta hjälp av en värderingsman inför försäljning av dödsboets ägodelar. Då får du snabbare sålt det du vill sälja, till rätt pris. Detta hjälper vi dig med.
 • Det är oftast bättre att skänka än att slänga. Är du osäker på vad som bör sparas och skänkas? Vi har lång erfarenhet av dödsbon och kan snabbt hjälpa dig med besluten.

Vill du skänka eller slänga något?

Inga problem. Vi ser till att allt från bestick och böcker till kläder och möbler hamnar där de gör nytta – och att allt som klassas som skräp återvinns på ett miljöriktigt sätt. Berätta gärna för oss om din situation, och ställ så många frågor du vill.

Hur går en tömning av dödsbo till?

Ett dödsbo består oftast av omsorgsfullt lagrade ägodelar i välfyllda förråd. Att ta hand om dessa kan kännas betungande. Vi har stor förståelse för detta och är därför noga med att ta fram en personlig helhetslösning som passar just dig. Som erfaren flyttfirma kan vi nämligen hjälpa dig med allt från packning och transport till bortforsling och värdering inför auktion. Hör bara av dig – vi tar fram en offert och ett upplägg för just din unika situation. Så här går det till när vi tömmer ett dödsbo:

Steg 1 – Vi besöker och värderar

Efter att du godkänt offerten dyker vi upp på utsatt tid och arbetet kan börja. Vill du ha hjälp med värdering inför försäljning av ägodelar? Inga problem, det är bara att säga till. Vi har ett bra samarbete med en certifierad värderingsman, som smidigt hjälper oss att värdera allt du inte vill spara. Det gör att saker som kan säljas eller doneras slipper kasseras i onödan. Bra för din plånbok, bra för vår miljö!

Visste du att en professionell värdering i samband med en professionell tömning av ett dödsbo även kortar ner försäljningsprocessen? Dels slipper du själv lägga tid på att besöka olika slags antikvariat för värdering, dels slipper du leverera ägodelarna till olika auktionsverk. Allt detta hjälper vi dig med. Vi har lång erfarenhet av flytt och transport, så när ägodelarna är värderade och kategoriserade tar vi tryggt och smidigt hand om allt det praktiska kring tömningen av dödsboet. Allt du behöver göra är att slå oss en signal på 031-969688, så sköter vi resten.

Steg 2 – Vi hjälper dig att hjälpa andra

Vissa saker har ett högt affektionsvärde, dessa är man rädd om och vill gärna spara. Andra har först och främst har ett högt ekonomiskt värde och kan istället göra succé på en auktion. Alla de saker som sedan blir över i ett dödsbo kan antingen slängas eller skänkas till välgörenhet.

Vårt fokus är alltid att så lite som möjligt ska hamna på tippen. Därför hjälper vi dig gärna att packa ner de överblivna kläder, prylar, möbler och inredningsföremål du inte behöver och sedan transportera dem till ett nytt hem. Till exempel till Erikshjälpen, eller någon i din släkt. Kort sagt: Med oss får ni alltid en hållbar, smart och smidig hantering av ett dödsbo – där vi tillsammans ser till att saker slipper slängas i onödan.

Är du osäker på vad som bör sparas, skänkas eller slängas?
Inga problem, vi har lång erfarenhet och hjälper gärna till med besluten.

Steg 3 – Vi slänger, flyttar och städar

Nu är det dags att tömma dödsboet. Först lastar vi in alla ägodelar i våra specialutrustade flyttbilar. Sedan ser vi till att:

 • Det som ska säljas hamnar på rätt auktionsverk.
 • Det som ska sparas körs till sin nya adress.
 • Det som ska skänkas levereras till bland annat Erikshjälpen.
 • Det som ska slängas återvinns på en miljöstation.

Med vår hjälp behöver du varken lyfta, bära eller själva köra något från dödsboet – vi tar hand om helheten och alla detaljer. Hör gärna av dig, så berättar vi mer.

Bortforsling
Som gedigna flyttexperter har vi lång erfarenhet av kostnadseffektiv röjning och bortforsling. Vi tömmer allt från rum och förråd till vindsutrymmen, källare, garage, skrymslen och trädgårdar. Kom ihåg: Alla förråd måste tömmas vid avflyttning från bostad. Vi vet precis vad som gäller och hur det ska gå till – hör bara av dig, så sköter vi snabbt och smidigt all bortforsling och städning vid din dödsboflytt.

Slutstädning
När dödsboet är helt tömt och allt är levererat och bortforslat är det dags för rengöring och slutstädning. Vi är lika erfarna som noggranna städare – alltid med full garanti, fin service och trevligt bemötande.

Kan man nyttja RUT-avdrag vid dödsbo?

Tyvärr inte. För att kunna nyttja RUT-avdrag krävs ett levande personnummer. Därför är det inte möjligt att få RUT-avdrag för röjning eller städning av ett dödsbo. På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om vad som gäller för RUT-avdrag vid dödsbo.

Kostnadsfri offert och rådgivning

Västsvenska Flyttbyrån tar hand om allt som rör tömning och röjning av ett dödsbo. Vi sitter i Göteborg, är flexibla och arbetar därför över stora delar av Sverige. Oftast rör vi oss inom Västra Götalandsregionen och Halland. Men vi hjälper lika gärna till med flytten eller transporten av ett dödsbo från Göteborg till bland annat Skåne, Karlstad, Stockholm och Kalmar. Hör gärna av dig, så tar vi snabbt fram en helhetslösning och en kostnadsfri offert för just din unika situation. Vi svarar gärna på frågor och är alltid bara ett samtal bort – slå oss en signal, så ser vi till att du får den omsorgsfulla hjälp du behöver.

När du väljer Västsvenska Flyttbyrån AB som din flyttfirma i Göteborg så väljer du trygghet och perfektion.

Flytt för privatpersoner

Var du än bor, vart du än ska – med Västsvenska Flyttbyrån får du alltid erfaren och prisvärd flytthjälp. Vi hjälper även gärna till med flyttstäd. Läs mer om vår privatflytt.

Läs mer

Magasinering

Behöver ni förvara något? Vi kan alltid tillhandahålla moderna och prisvärda förråd med lika hög säkerhet som smidighet. Läs mer om vår magasinering.

Läs mer

Behöver du flyttstäd?

Inga problem, vi erbjuder även rutinerad städhjälp. Alltid med 50% RUT-avdrag, full garanti, fin service och trevligt bemötande. Läs mer om vår flyttstäd.

Läs mer

Din trygghet är vår vision

När du väljer Västsvenska Flyttbyrån AB som din flyttfirma i Göteborg så väljer du trygghet och perfektion.
Vi har alla tillstånd och försäkringar i ordning så att du i lugn och ro kan fokusera på din flytt.

Få kostnadsfri offert

Vi sitter i Göteborg och hjälper hela Sverige med:

 • Professionell flytthjälp – fullt försäkrad via Trygg-Hansa.

 • Garanterat effektiv och varsam flytt av kontor och företag.

 • Erfaren flyttstäd med 50% RUT-avdrag och full garanti.

 • Magasinering, röjning, bortforsling och möbelupphämtning.